Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van beschoeiing/damwand of keerwand. Door onze ervaring en vakkundig personeel zijn wij in staat om van elk project een maatwerk project te maken dat helemaal aan uw eisen voldoet.

Een beschoeiing/damwand of keerwand wordt gebruikt om een hoogteverschil in de grond op te vangen. Veelal ziet men toepassingen nabij waterkanten en/of een sloot in de achtertuin.

Een beschoeiing wordt toegepast voor grondkeringen veelal met een maximale hoogte tot 1,5 meter. Bij beschoeiing wordt vaak gebruik gemaakt van schotten die bestaan uit horizontale planken die aan elkaar worden bevestigd. De schotten worden veelal bevestigd aan palen die verticaal geplaatst worden. Eventueel kan er een grondwerend doek worden gemonteerd. De schotten kunnen in diverse lengtes en breedtes gemaakt worden.

Damwand wordt meestal toegepast op plaatsen waar de kerende hoogte groter dan 75 cm is of bij een grote gronddruk. Het damwand wordt meestal verankerd door middel van ankers (bijv. schroefankers, klapankers of gegraven ankers). Damwand bestaat uit planken die verticaal de grond worden ingedrukt met een mobiele- of rupskraan. Door de messing en groefverbinding sluiten de planken op elkaar aan.

Ook voor betonkeerwanden kunt u bij ons terecht.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.